Sağlık

Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır ?

Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır ?

 

                 Tırnak bakımıTırnaklar sağlık açısından bakımlı ve temiz olmalı. Tırnakları sağlıklı bir hale getirmek için, kremler kullanarak temizlemek ve krem seçimlerinde de tırnaklara haftalık yada aylık olarak genel bir bakım yapılması gerekir. Kadınlar muhteşem bir tırnaklara sahip olmak ister. Aynı zamanda, tırnakların hepsini aynı ölçüde uzatmakta kadınların aklında olan ilk düşünce. Tırnak Bakımı Nasıl Yapılmalı konusunda uzmanların değişik tavsiyeleri olur. Ama, genel bir Tırnak bakımı yapacağınız yöntemler de vardır. Tırnakların iç kısımları ve üzeri genel olarak güzel bir temizleme yapılmalı. Tırnakların uç kısmı özellikle çok ama çok önemlidir.

  • – Tırnaklarınızın üst kısmında oluşan killeri ve bakterileri temizleme konusunda krem yada değişik ürünler kullanılmalı. Tırnakların üzerinde oluşan bakteriler zamanla tırnağın ana  dengesini bozar ve rengini değiştirir.
  • – Tırnakları orantılı uzatmak için, fırça yardımıyla bütün tırnakları aynı yönde fırçalama yapın. bu sayede tırnaklar dengeli ve eşit oranda uzar.
  • – Nemlendirici kremler ve zararsız olan tırnak boyalarını kullanarak, fırça yardımıyla tırnakların üzerini boyama yapmak çok önemli.
  • –   Badem tırnaklar için çok önemli. Badem içerisinde tırnakların demir dengesini düzene sokacak olan bakım onarım vitamini vardır. Günde en 4-5 Badem tüketerek, tırnakların genel dengesini korur ve sağlıklı bir tırnak yüzeyi olmasını sağlarsınız.
  • – Demir vitamini olan yiyecekler tüketilmesi de, tırnakların yüzeyini vitaminin olarak korur. Zaten tırnağın üst rengine baktığınız zaman çok hoş gözükür.

Tırnaklara Bakım konusunda, tırnağın ana dengesini bozmayacak olan vitaminler çok yararlı olur. D Vitamini eksikliği yüzünden tırnakların üzerinde sararmalar ve tırnakların uç kısımlarının bozulmasına neden olur. Tırnakların eşit olarak uzaması için, Fırça yardımıyla Tırnakların üzerini günlük bakım yaparak, aynı yönde fırçalamak gerekir.

İlginizi Çekebilir  Kemik erimesinin nedenleri, belirtileri ve tedavi yolları

sorulab

Uzun yıllardır bilgisayarla uğraşsam da, makale yazmaya 2012 yılında kazandığım Üniversite ile başladım. Okul hayatım boyunca yazdığım makalelerin bir çok faydasını gördüğümde, bunu siz okurlarımla paylaşmak istedim.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu