Genel Kültür

Panik Atak Nedir, Belirtileri Nedir?

Panik Atak Nedir ?

Panik atak bir anda bastıran endişe nöbetidir mesala bir kişide panik atak hastalığı var ve o kişiyi gece 3’de arasanız o kişinin panik atak krizi geçirmesi büyük olasılıktır (babamdan biliyorum) bu kriz 10-15 dakika sürer ve sürekli artar sonunda en üst zirvededir ardından yavaşça kaybolur.

Belirtileri nedir ?

•Hızlı kalp çırpıntıları
•Nefes kesilmesi
•Uyuşma,vücudun karıncalanması,deride böcekler geziyormuş gibi hissetme
•Aşırı şekilde titreme
•Kriz sırasında çok kötü bir şey olacağı düşünülmesi ölüm gibi

Kriz Esnasında Ne Olur ?


Kriz yaşanırken kişi sürekli kötü şeyler düşünür öleceğini kalp krizi geçireceğini bayılacağını gibi panik atağın sebebleri çok küçük şeyler bile olabilir anahtar kaybetme bile bir sebebi olabilir.

 

Panik Atağa Ne Sebep Olur ?

Panik atak beynin yan kısmının fonksiyonunu yitirmesi sonucunda ortaya çıkabilir yada kişi çok stersli bir hayat sürüyor ise buda bir neden olabilir bilimsel araştırmalara göre ise beyin içindeki kimyasal madellerin işlevini yitirmesi olarak biliniyor.

Beklenti Kaygısı Nedir ?

Beklenti kaygısı bir sonraki kriz ne zaman gelecek gelirse ne olacak gelirse nerde yakalanacağım gibi soruları sürekli kendine sormasıdır bunun için panik atak hastaları ev dışında bir yerde panik atağa yakalanmak istemez çünkü evde ona yardım edecek biri var ancak dışarıda yok gibi görür bunun yüzünden panik atak hastaları evden çıkmak toplu alanlara gitmek istemezler.

 

Panik Atak Anında Ne Yapılması Gerekir ?

Kişinin ilk yapması gerek solunumnu düzenlemektir atak anında kişinin çok hızlı şekilde nefes alıp verdiğini bununda kalbinin hızlı attırma nefes kesilmesi gibi nedenlere yol açtığını söylemiştik kişi ilk olarak solunumunu düzenlemelidir

Atağın kısa süre içinde geçeceği hatırlanmalı bu kalp çarpıntısı gibi belirtilerin birazdan geçeceğini ve onu öldürmeyeceğini sürekli kendi kendine tekrar etmelidir

İlginizi Çekebilir  İRAN’DA GEZİLECEK YERLER: İSFAHAN GEZİ REHBERİ

sorulab

Uzun yıllardır bilgisayarla uğraşsam da, makale yazmaya 2012 yılında kazandığım Üniversite ile başladım. Okul hayatım boyunca yazdığım makalelerin bir çok faydasını gördüğümde, bunu siz okurlarımla paylaşmak istedim.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu