Kulak Tıkanıklığı Neden Olur
İnsanların şikayetçi olduğu durumlardan birisi de, kulak tıkanıklığıdır. Bu durum, her yaştan insanın başına gelebileceği gibi, oldukça büyük sorunlarında habercisi olabilir. Aynı zamanda, kulak tıkanıklığı ağrıları da birlikte getirebiliyor. Özellikle çocuklarda, soğuk almanın etkisi olarak, kulak ağrısı ve tıkanıklığı görülebilir.
Kulak tıkanıklıklarına baktığımız zaman, oldukça küçük bir sebepten meydana gelebileceği gibi, duymanın yok oluşuna da sebep olabilir ve bunun haberini sizlere verebilir. İç, orta veya dış kulağın tıkanması sonucunda, kulakta tıkanıklılığın sonucu olarak daha az duymak ve ağrı hissetmek mümkün olacaktır. Kulaklarda oluşan kir, yabancı maddelerin bulunması, bununla birlikte orta kulakta oluşan enfeksiyon da sesin iç kulağa ulaşmasını tam anlamıyla önleyebilir. Aşırı gürültü, yüksek sesli müzik dinlemek ve yaşlılıkla birlikte doğan sebeplerden de duyma bozukluğu ve ağrı hissi doğabilir. Duyu kaybı ve kulak tıkanıklığının erken tanı koyulması ve erken müdahale edilmesi, ciddi bir kaybın önüne geçilebileceği gibi, sorunların daha az zamanda giderilmesi açısından önemlidir. Aynı zamanda da, kulak ağrısına ek olarak baş ağrısının görüldüğü de gözlemlenmiş durumlardandır.
İlk olarak sebeplerin başında gelen kulak kiri bulunmaktadır. Kulak tıkanıklığı hissini, kulak içerisinde biriken kulak kiri sağlamaktadır. Kulak içerisinde üretilen kulak kiri, temizlenmediği ve uzun süre kaldığı durumlarda, zor duymayı ve bununla birlikte, tıkanıklık hissiyatını beraberinde getirecektir.
Enfeksiyon ve alerjilerde, aynı şekilde kulak tıkanıklık hissi verebilir. Büyük çoğunluğunda soğuk algınlığının ardından, bu durum ortaya çıkmaktadır. Orta kulak iltihabı sonucunda da, örs borusunun şişmesiyle birlikte de aynı şekilde tıkanıklık hissi olacaktır.
Orta kulak sıvı birikmesi de, aynı şekilde duyu azalması ve tıkanıklık hissi vereceği için dikkat edilmesi gereken bir sorundur.
Herhangi bir sebepten doğacak duyma azalması ve tıkanıklık hissiyatına uğramak doktorlara başvurulması gereken işlevlerin başında olup, ciddiye alınması gerekmektedir. Keza, ne olduğunu anlamamız imkansız olacaktır.