Endoskopi Nasıl Yapılır
Endoskopi Yapılmasından bazı insanlar çok korkar. Bunun nedeni de “ Borunun Mideye İnmesidir.” Ama, Tıp alanında uygulaman Endoskopi olayı, zaten zararlı yada İnsana vücut olarak zarar verecek bir uygulama olsa, Doktorlar bunu yapmazlar. Bu açıdan düşünenler de var ama, genel olarak Endoskopi denildiği zaman bir çekinme oluşur. Bunda da belirttiğimiz Gibi Borunun Ağızdan Mideye doğru inmesinden geçer.
Endoskopi Nedir ?
Endoskopi, Mide rahatsızlıkları yaşayanlar, yada İnce bağırsak problemi olanlarda kullanılan bir Yöntemdir. Rahatlatıcı etkisi çok fazladır. Mide Yıkamalarından Endoskopi kullanılır. Zehirlenme yaşayanlar için Endoskopi kullanılması en mantıklı yoldur. Bu şekilde zaten Mide yıkaması gerçekleşir ve Kişi “ oh be diyerek Uyanır.” Ayrıca Bağırsak kısımlarında oluşan ağrı yada değişik hastalıkların bulunmasında mükemmel bir etkisi vardır. Uzmanların korkmamak gerektiğini, Endoskopi sonrasında vücut olarak sağlıklı bir yaşamın beklediğini de sıkça belirtirler.
Endoskopi Yapılma Aşamaları
Endoskopi, Mide rahatsızlanması, Zehirlenme ve Bağırsaklarda meydana gelen ağrıların anlaşılması için kullanılır. Mideye inen Borunun Çapı 8-10 Milimetre Kalınlığı vardır. 110-120 Cm uzunluğu vardır. Oldukça incedir. Tenle uyumlu demek mümkündür. Hasta zaten Uyutulur. Rahatlaması ve heyecan yapmaması için Doktorlar tarafından İlaçlar yada İğneler yapılarak bayıltılırlar.
Boru Mideye doğru inerken, ucunda bulunan “ Ufak Kamera” sayesinde doktorlar bunu gözetlerler. Hangi aşamalarda Sağlığı tehdit eden yabancı unsurlar varsa, hemen Uzmanlar tespit eder ve buna uygun ölmemler alırlar. Bu nedenle korkulması gereken asla kötü bir durum da yoktur. Endoskopi Yapılması sonrasında Kişi kendini huzurlu hisseder ve masadan o şekilde çıkar. Mide ve Bağırsaklarda çok iyi bir rahatlama sağlanır. Uzmanlar bunu kesinlikle tavsiye eder.