Genel Kültür

Balık Nasıl Tutulur ?

 

Bu yazımızda sizler için  Balık Nasıl Tutulur ? sorunu ele aldık. 

                   Balık Tutmak bazıları için tutkudur. Balık tutarken geçen zaman bazıları için o kadar keyif ve huzur verir ki, bunu anlatmak mümkün değildir. Deniz manzarası, bir yandan güneş ve mükemmel bir huzur. Çayınız yanınızda, arkadaşınızla koyu bir sohbet ederken, oltalar su da balık beklemek o kadar eğlendirir ki, bunu bilenler zaten bu işin hatası. Balık Nasıl Tutulur? Yöntemler nelerdir? Hangi tür yem kullanılır? Gibi sorularda çok fazla gelmekte. Balık tutmak için, ilk olarak nerede ve ne şekilde tutacaksanız bunu ayarlamak gerekiyor. Balık tutmak için her deniz yada göle göre malzeme belirlenir. Balıkların genel olarak sevdikleri bir yem türü yoktur. Köylerde topraktan çıkan “ Solucanlarla” balık tutmak çok verimli olur. Ama bazı bölgeler de sanal yemler, bazı bölgeler de ise hamurdan yapılan doğal yem çok şans getirir. “ Rastgele” dedikten sonra oltalar suya iner. Ancak, verimli bir balık yakalamak için, her bölgeye göre farklı yöntemler geliştirmek lazım. Standart bir yöntem yoktur.

 

balikci_malzemeleri-300x188   Balık Tutma oltalarını denize göre seçin. Dip oltasını kullanacağınız bölge, taşlık yada otluk sular olmamalı. Dip oltası bu tarz yerlerde takılır ve oltalar kopar. Bu tip yerlerde çok fazla olta bırakırsınız. Su yüzeyi berrak ve engelsiz olan bölgelerde Dip oltasını atarak, en dipte olan akıllı ve uyanık büyük balıkları yakalayabilirsiniz. Çekmeli oltalar da, kanca sayısını arttırtın. Kanca sayısında artış olması, birine takılmazsa diğerine takılı mantığını sunar. Gerçekten de öyledir. Balık birinsen kurtulsa, diğer kanca da takılabilir.

 

Yem seçimleri de çok önemlidir. Hazır yemler de renkli seçimler yapın. ayrıca kokusu olan yemler balıkların dikkatini direkt olarak çeker. Bu sayede balıklar oltadan kaçamaz. Sizde anında balıkları yakalarsınız.

İlginizi Çekebilir  Kolesterol Nedir? Nasıl Ve Neden Oluşur?

 

Tor yardımı ile balık tutacaksanız dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan biri seçtiğiniz ağın derecesi. 28 den başlayıp 40’lara kadar giden ağların hangi balık türüne ait olduğunu bilmelisiniz. Ayrıca tor yardımıyla balık tutacaksanız, torun dibe iyice batması gerekir bunun içinde ek bir ağırlık bağlamanız da fayda vardır. Bu sayede daha büyük ve sağlam bir şekilde balık tutabilirsiniz.

sorulab

Uzun yıllardır bilgisayarla uğraşsam da, makale yazmaya 2012 yılında kazandığım Üniversite ile başladım. Okul hayatım boyunca yazdığım makalelerin bir çok faydasını gördüğümde, bunu siz okurlarımla paylaşmak istedim.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu