Bebekler anne ve babaların gözünde her şeyine titizlikle yaklaştıkları küçük melekleri. Bu hassas ve titizlikle yaklaşılması gereken durumların başında da küçük meleklerinizin beslenmesi gelmektedir. Biz de sizler için bebeğinizin beslenmesi ile ilgili önemli detayları 6 başlık halinde analiz ettik. İşte detaylar…
Konu Başlıklarımız
1)İlk Altı Ay Sadece Anne Sütü
Bebeklerin gelişimi arttıkça değişik besinlere ihtiyaç duyabilir. Bu yüzden ilk altı ay içinde sadece anne sütü yetmektedir. Fakat bebek 6. aydan itibaren ek besinlere geçilmesi gerekir.
2)Bebeğinizin İhtiyaçları Zamanla Farklılaşır
Bebeğiniz büyüdükçe ihtiyaçları da değişir. Farklı aylarda vücudu farklı besinlere ihtiyaç duyar. Bu ihtiyaçlara cevap olabilecek besinlerle onun beslenmesine katkıda bulunmak önemlidir. Çünkü bu durum onun sağlığı için büyük bir önem arz eder.
3)Bebeğinize Çiğnemeyi Bazı Besinlerle Siz Öğretebilirsiniz
Bebeğiniz 6 ay anne sütü alır ve bu onun için yeterlidir. Fakat ek gıdalara geçmesiyle onun çiğneme ve yutmayı da öğrenmesi gerekmektedir. Bunun için özellikle 8. Aydan itibaren yumuşak pütürcüklü besinleri bebeğinize yedirmelisiniz. Böylece bebeğiniz çiğneme ve yutma refleksiyle bu besinleri verdiğiniz için çiğnemeyi daha çabuk öğrenecek.
4)Beslenmede Tahılların Önemi
Tahıllar içinde bulunan vitamin, mineral ve lifler sayesinde beslenmede büyük önem taşır. Ayrıca tahıllı besinler bebekleri doyurur. Bağırsak için de yararlı olan tahıllar kabızlığı da önler. Doğru beslenen bebek huzurlu olur.
5) Kabızlığı Önlemenin Yolu
Kabızlık özellikle bebeklerde ek gıdaya geçilmeye başlandığı 7. aylarda başlar. Bebeğin anal bölgesindeki kaslar tam olarak gelişmediği için bu problemin görülmesi normaldir. Bu durumda prebiyotik lifli besinler bebeklere verilmelidir. Bu besinler sindirimi düzenler ve bağışıklık sistemine yardımcı olur. Bu sebeple bebeğiniz kabızlık problemini az yaşar.
6) Demir İçeren Besinler C Vitamini ile Birlikte Tüketilmeli
Bebeklerin demir minareline ihtiyacı 6-12. Aylarda başlar ve demir depoları azalabilir. Bu yüzden verilen besinlerin demir oranına göre verilmesi gerekebilir. Fakat bir hususa dikkat etmek gerekir. Demir vitamini C vitamini ile birlikte bebeğe verilmelidir. Çünkü C vitamini demir minarelinin emilimini sağlamaktadır.