Genel Kültür

Bedenimiz susuz kalırsa ne olur? – Su içmenin önemi

İnsan vücudu yeterli miktarda su almazsa yani diğer bir deyişle bol su tüketmezsek meydana gelebilecek tehlikeleri de göz ardı etmiş oluruz. Günlük sadece 1 bardak su içen insanlar var. Kaldı ki su içmek bazen aklımıza bile gelmiyor öyle değil mi?

 

Vücudumuz susuz kaldığında oluşabilecek riskler

Vücudumuz susuz bırakıldığında kandaki suyu kullanabilir. Bu durumda da yüksek tansiyon rahatsızlığına yakalanma riski oluşur.

Susuzluk vücudumuzun dengesini bozacağı için beden omurlardaki suyu kullanabilir. Bu kez de bel ve boyun fıtığı rahatsızlığına yakalanabiliriz.

Vücut susuz kalırsa ve midedeki suyu kullanırsa ülser hastalığına yakalanabiliriz.

 

Peki vücudumuz susuz kalırsa başka ne tür rahatsızlıklar ortaya çıkar?

Kemiklerdeki suyu kullanırsa romatizma hastalıkları,

Akciğerimizdeki suyu kullanırsa astım hastalığı,

Pankreastaki suyu kullanırsa şeker hastalığı,

Bağırsaklarımızdaki su eksilirse kabızlık ve akabinde kolon kanseri,

Hücrelerimizde su çok miktarda eksildiğinde beynimiz hücreye oksijen göndermez ve bunun sonucunda hücre kanserleşmeye başlar!

 

Su içmenin faydaları nelerdir?

Yukarıdaki rahatsızlıkları önlemek sanırım en önemli fayda. Bu nedenle dahi su içmemiz gerekiyor. Bunun dışında su içmek cildin daha düzgün ve parlak olmasını, emziren kadınlarda süt üretimini artırması, böbreklerin daha iyi çalışmasını ve vücut sıcaklığını dengelemesi yönünden önemli faydalar içerir.

 

Neye göre su tüketmeliyiz?

Çevresel iklim faktörleri, diyabetik hastalıklar, kilo ve diğer etkenler su tüketiminde belirleyici rol oynamaktadır. Ama genel anlamda günlük su tüketiminin 2-2.5 litre olması tavsiye edilmektedir.

İlginizi Çekebilir  Miyom Nedir? Nedenleri, Belirtileri, Korunma Yolları

sorulab

Uzun yıllardır bilgisayarla uğraşsam da, makale yazmaya 2012 yılında kazandığım Üniversite ile başladım. Okul hayatım boyunca yazdığım makalelerin bir çok faydasını gördüğümde, bunu siz okurlarımla paylaşmak istedim.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu