Güncel

İmza Sirküsü Nedir? Noter İmza Sirküsü Ücreti 2018

Her yıl imza sirküsü ücreti yeniden belirlenir. İmza sürküsü çoğunlukla şirketlerde kullanılır. Eğer bir şirkete sahipseniz yada bir şirket açmayı düşünüyorsanız, noter onaylı imza sürküsüne sahip olmalısınız. İmza sirküsü ücreti 92 TL ile 200 TL arasında değişiklik gösterebilir.

imza sirkusu nedir
imza sirkusu nedir

İmza Sirküsü Nedir? Neye Yarar?

Yasal işlemlerde ve kredi çekme işlemlerinde artık imza sirküsü isteniyor. Kredi çekerken eğer şirket adına çekiyorsanız, şirketin tüm ortaklarının imza sirküsüne sahip olmanız gerekir. Eğer şirket yetkileri bir kişide toplanmışsa, o kişinin tüm işlemler sırasında orda olması gerekir. Yani kredi çekecekseniz yada bir işlem yapacaksınız, şirket yetkilisi olmadan yapamazsınız. İmza sirküleri sürekli güncel tutulmalıdır. Her işlem yaptığınızda istendiği için noter onaylı ve güncel olmalıdır. Noter onaylı olmayan imza sirküleri geçersizdir.

İmza Sirküsü Nasıl Alınır? Nasıl Başvurulur?

Kimliğiniz aslı ve fotokopisi ile birlikte en yakın notere giderek imsa sirküsü alınabilecek.

Gerekli Evraklar;

  • İmza sirküsünde adı geçecek yetkili kişinin nüfus cüzdanı ve nüfus cüzdan fotokopisi,
  • Sirküde adı geçecek kurumun vergi levhası,
  • Kurumun kayıtlı olduğu yerin ticaret sicil gazetesi.

İmza Sirküsü Ücreti ne Kadar? 2018

İmza sirküsü ücreti, çıkarılacak belge sayısına ve belgede bulunan kelime sayısına göre değişiklik gösterir. İmza sayısı da elbette fiyatta değişikliğe sebep olur.

En düşük imza sirküsü ücreti 92 TL, en yüksek imza sirküsü ücreti 130 TL olarak belirlendi. Bu fiyatlar tek nüsha için geçerli olup, nüsha sayısı ve imza atan kişi sayısı arttıkça fiyatta artacaktır. İmza beyanname ücreti 2018 yılı itibari ile 50 TL olarak belirlendi.

İlginizi Çekebilir  Türkiye ve Dünyada Korona Virüsü Son Durum/Canlı Yayın

İmza Sirküsü ile İmza Beyannamesi Arasında ki Fark Nedir?

İki kavram birbirine çok karıştırılsa da, bir birinden farklı kavramlardır.

İmza Beyannamesi; Tamamen gerçek kişiler tarafından noterden, kimlik bilgileri ile talep edilir. Burada ki asıl amaç kişinin kendi imzasını kanıt altına almasıdır. İmza ilerde yaşanacak sorunların önüne geçmekte önlem olarak noter huzurunda kayıt altına alınır. Herkes gidip imza beyannamesinde bulunabilir.  İmza beyannamesi kişinin kimliğini kanıtlar bir niteliğe sahiptir. İmza beyannamesi kağıdının üzerinde kişiye ait kimlik bilgileri yer alır.

İmza Sirküsü; şirketler tarafından kullanılır ve kredi çekme işlemlerinde talep edilir. Burada ki amaç, şirket sahibini/sahiplerini göstermek.

sorulab

Uzun yıllardır bilgisayarla uğraşsam da, makale yazmaya 2012 yılında kazandığım Üniversite ile başladım. Okul hayatım boyunca yazdığım makalelerin bir çok faydasını gördüğümde, bunu siz okurlarımla paylaşmak istedim.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu