Bebek Sağlığı
-
Çocuklara Vitamin Takviyesi Gerekli Mi? Hangi Durumlarda Verilmelidir?
Çocuklar büyüdükçe, sağlık sorunları da aynı oranda büyümektedir. Çocuklarda sağlık sorunlarıyla başa çıkabilmek için günlük olarak yeterli oranda vitamin ve mineral almaları oldukça önemlidir. Çoğu çocuk dengeli bir diyet uygulayarak yeterli miktarda besin alır, ancak bazı durumlarda çocukların ek besinler tüketerek vitamin veya mineral takviyesi alması gerekebilir. Bu makale, çocuğunuzun alması gereken vitaminler hakkında bilmeniz gereken her şeyi ve çocuğunuzun…
Devamını Oku » -
Prematüre Bebek Nedir
Prematüre Bebek Tedavisi için Sentetik yüzey aktif maddenin bir tedavi olarak keşfinden önce, erken doğan pek çok bebek, az ve gelişmiş ciğerlerine bağlı solunum sorunlarından hayatını kaybediyordu. Solunum sorunlarından hayatını kaybeden ünlü prematüre bebekler arasında, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı John F. Kennedy (1917-1963; görevde olduğu yıllar 1961-1963) ve eşi Jacqueline’in yaklaşık altı hafta erken dünyaya gelen ve Ağustos 1963’te henüz…
Devamını Oku » -
Bebek Kakası Size Neyi Anlatıyor!
BEBEK KAKASININ BİLİNMEYEN ÖZELLİKLERİ Anne ve babaların bebeklerini daha yakından tanımaları için bebek kakasının rengi, kokusu ve sayısı gibi durumları özellikle bilmelidir. Bu gereksiz gibi görünen önemli bilgiler bebeğinizin yaşamı hakkında bazı ipuçları vermektedir. Şimdi sizler için araştırdığımız bilgileri evre evre paylaşalım: 1)Bebek kakası ilk 1-3 gün içinde koyu yeşil-siyah renklidir ve yapışkan bir özelliğe sahiptir. Buna mekonyum adı verilir.…
Devamını Oku » -
Bebeğinizin Beslenmesiyle İlgili 6 Önemli Bilgi
Bebekler anne ve babaların gözünde her şeyine titizlikle yaklaştıkları küçük melekleri. Bu hassas ve titizlikle yaklaşılması gereken durumların başında da küçük meleklerinizin beslenmesi gelmektedir. Biz de sizler için bebeğinizin beslenmesi ile ilgili önemli detayları 6 başlık halinde analiz ettik. İşte detaylar… 1)İlk Altı Ay Sadece Anne Sütü Bebeklerin gelişimi arttıkça değişik besinlere ihtiyaç duyabilir. Bu yüzden ilk altı ay içinde…
Devamını Oku » -
Çocukta İdrar Kaçırma Sorunu
Çocukta İdrar Kaçırma Sorunu Nedir? 0- 2 yaş arası çocuklarda idrar kaçırma normal bir durumdur. Mesane kasları henüz gelişimini tamamlamadığından, 2 yaşına dek gece veya gündüz idrar kaçırmaları görülebilir. Gece idrar kaçırmaları ise çocuk 4 ila 4.5 yaşına gelene dek sürer. Yine, 2 ila 4 yaş arası, ara sıra görülen idrar kaçırma da normal karşılanır. Ancak çocuk 4, 5 yaşına…
Devamını Oku » -
Bebeklerin Altı Nasıl Temizlenir? Pudra Kullanmak Sağlıklı Mıdır?
Anne ve babaların bebek bakımında zorlandıkları konuların başında bebeklerin altının temizlenmesi gelir. Hal böyle olunca biz de sizler için bebeklerin altının nasıl temizleneceği konusunu pratik bilgiler eşliğinde araştırdık. Öncelikle bebek huzursuz olup ağladığı zamanlarda ve emzirmeden önce mutlaka altının kirli olup olmadığı kontrol edilmelidir. Kontrol esnasında bebeğin altının kirli olduğu tespit edildiğinde aşağıda vereceğimiz şu pratik bilgileri kullanabilirsiniz: Bebeğin altından…
Devamını Oku » -
İshal Nedir? İshal Yapan Yiyecekler
İshal nasıl geçer sorusunun cevabını vermeden önce, ishal rahatsızlığı neden meydana gelir sorusunun cevabını verelim. İshal rahatsızlığı genellikle bir enfeksiyondan meydana gelir. Bu durum yetişkin kişilerde 1 – 3 gün arasında, bebek ve çocuklarda ise bu süre biraz daha uzayarak 5 – 7 gün arasında görülür. Eğer ishal durumu enfeksiyondan kaynaklanmıyorsa rahatsızlık süreci daha da uzayabilir.Ancak bu sancılı dönemi kolay…
Devamını Oku » -
Bebeklerde diş çıkarma dönemi ve Dikkat edilmesi gerekenler
Bebeklerin doğumdan sonra ki en sıkıntılı zamanlarından biri Diş çıkarma sürecidir. Anne ve babalar bu süreci ne kadar az sancılı anlatırlarsa ilerleyen zamanlarda hayatları o kadar kolaylaşır. Peki diş çıkarma sürecinde neler yapılmalı? Diş çıkarma sürecinde anne-babaya düşen görevler nelerdir? Bebekler hangi aylarda diş çıkarmaya başlar? Sağlıklı doğan bebekler genellikle 6. aydan itibaren diş çıkarmaya başlamaktadır. Bebekler sadece 6. ayda…
Devamını Oku » -
Bebeklerde Uyku Düzeni Nasıl Olmalı?
Doğumundan itibaren ilk iki hafta boyunca sürekli uyuyan bebeğinizin ikinci haftadan sonra ağlama krizlerinin başlaması ve uyku düzeninin bozulması sizi çok büyük umutsuzluğa itebilir. Sürekli uyuyan ve sadece beslenmek ve altının temizlenmesi için uyanan bebeğiniz, dış dünyaya alıştıkça daha çok uyanık kalmak isteyecek ve uyaranların etkisi ile uykuya dalmakta zorluk çekmeye başlayacaktır. Özellikle gaz sancısı çeken ve kolik olan bebeklerde,…
Devamını Oku »